2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα, μια ημέρα που καθιερώθηκε με σκοπό να τονώσει την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή τους στα παιδικά βιβλία. Δεν είναι τυχαίο, ότι η ημέρα για τον εορτασμό αυτό, επελέγη, η ημέρα γενεθλίων του σπουδαίου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805).

Τα βιβλία είναι ίσως ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα στη ζωή του παιδιού. Ένας πραγματικός θησαυρός που πλουτίζει την φαντασία, την ψυχή, το μυαλό, προσφέροντας γνώση, παιδεία αλλά και χαρά, λειτουργώντας ως ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης  και διαφυγής, αφυπνίζοντας την φαντασία και ταξιδεύοντας το μυαλό. 

Για όλους αυτούς τους λόγους, γίνεται αντιληπτή η σημασία και αναγκαιότητα να εισέλθουν τα παιδιά μας, από πολύ νωρίς, στο κόσμο του βιβλίου, κάνοντάς το μια όμορφη καθημερινή συνήθεια που θα τα βοηθήσει μελλοντικά, τόσο στο διάβασμά τους στο σχολείο, όσο και στην πνευματική τους ανάπτυξη.

Ακόμα περισσότερο, στις δύσκολες αυτές μέρες του εγκλεισμού μας στο σπίτι, ένα βιβλίο μπορεί να γίνει η συντροφιά των παιδιών μας, που θα τα βοηθήσει να βγουν – έστω και νοερά – "έξω στον κόσμο", κάτι που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη!

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, είχε προγραμματίσει μια ξεχωριστή δράση, εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, ωστόσο και λόγω των συνθηκών που όλοι βιώνουμε, η δράση αυτή δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολύ εναλλακτικοί τρόποι, ώστε να μπορούμε ως γονείς να μην στερήσουμε από τα παιδιά μας, αυτό το πνευματικό ταξίδι.

Με αυτό τον στόχο και λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη αυτή, 16 εκδοτικοί οίκοι προσφέρουν ελεύθερα e-books και audio-books για να εμπλουτίσουν την καθημερινότητα των παιδιών μας. Τις προτάσεις θα βρείτε εδώ.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, στα πλαίσια των νέων συνθηκών και με στόχο μια ξεχωριστή δράση, δημιούργησε το παρακάτω μικρό βιβλιαράκι με τίτλο «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου» το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε και εδώ σε μορφή pdf, να το συμπληρώσουν τα παιδιά σας, και να μας το ξαναστείλετε πίσω στο email του συλλόγου μας 3dsalimou@gmail.com. Στη συνέχεια όλα τα συμπληρωμένα βιβλία, που θα λάβουμε, θα ανέβουν πάνω στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων αλλά και στη σελίδα μας στο FB.

* Σημείωση: Δεν χρειάζεται να γίνει εκτύπωση. Τα κενά μπορούν να συμπληρωθούν επάνω στο αρχείο (pdf).  

Καλή σας ανάγνωση!

 

 

 

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.