Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε στις 25/2/2013 Διοικητικό Συμβούλιο όπου επικυρώθηκαν τα θέματα που συζητήθηκαν στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου της 20/2/2013.

Στην συνέλευση προέδρευσε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Καρατζά Θεανώ  και παρευρέθηκε, εκτός σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής του σχολείου κος Ν. Μπότσης καθώς και ο Υποδιευθυντής κος Μιτζέλος.

 

Την συνέλευση παρακολούθησαν και γονείς που μετείχαν παλαιότερα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τώρα πλέον είναι μέλη της Ένωσης Γονέων.

Η Συνέλευση έγινε σε ένα πολύ καλό και δημιουργικό κλίμα και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

 

Μετά το καλωσόρισμα από την Πρόεδρο το λόγο έλαβε ο κος Μπότσης ο οποίος ανέλυσε θέματα σχετικά με την λειτουργία του σχολείου, την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών-διδασκόντων-γονέων καθώς και θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό και συντήρηση των υποδομών. Παράλληλα απάντησε σε ερωτήσεις γονέων σχετικά με το χρόνο ενημέρωσης των διδασκόντων για την σχολική πορεία των μαθητών, λέγοντας πως θα εξετασθεί η περίπτωση οι συναντήσεις να γίνονται απόγευμα. Η δυνατότητα συναντήσεων 2 φορές το χρόνο, στην έναρξη της χρονικής χρονιάς και στο δεύτερο τρίμηνο θα βοηθούσε στην ενημέρωση για τις εξελίξεις και ανάγκες που διαμορφώνονται στο Σχολικό περιβάλλον.

Έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με το θέμα της επιθετικότητας και της ενδοσχολικής βίας η οποία παρατηρείται σε κάποιες περιπτώσεις, και εξετάσθηκαν τρόποι ελέγχου του φαινομένου. Αναλύθηκαν από τον κο Μπότση οι ενέργειες που προβλέπονται από το Σχολείο, ο τρόπος αντιμετώπισης, καθώς και οι προτάσεις του προς τους γονείς για εποικοδομητικό διάλογο και αντιμετώπιση. Σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκε από το Σύλλογο Γονέων η διεξαγωγή ημερίδας που αφορά τη συνεργασία μεταξύ Σχολείου και οικογένειας. Όρια - κανόνες στο σχολείο και το σπίτι». Την ημερίδα θα διοργανώσει από κοινού ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 από την κα Κυριαζή (διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κοινωνική Ψυχολογία) η οποία ασχολείται κυρίως με τη συμβουλευτική γονέων.

Μετά την αποχώρηση του Διευθυντή συνεχίστηκε η Συνέλευση με αναφορά του Διοικητικού Συμβουλίου σε θέματα που απασχολούν το Σύλλογο και τους γονείς όπως:

  • Αίτημα για δημιουργία ξεχωριστής εξοπλισμένης αίθουσας με υλικά στην οποία θα απασχολούνται τα παιδιά στο πλαίσιο του μαθήματος των εικαστικών θέματα η οποία δεν θα χρησιμοποιείται για άλλο σκοπό ώστε να μπορούν να εκφράζονται με ελεύθερη σκέψη και δημιουργικότητα.
  • Ενίσχυση της βιβλιοθήκης η οποία αποτελεί  εργαλείο παρακαταθήκης γνώσεων και εκφραστικότητας και  πρέπει να εμπλουτισθεί με νέα βιβλία.  Παράλληλα πρέπει να δίδονται κίνητρα επιβράβευσης μαθητών που διάβασαν τα περισσότερα βιβλία καθώς και να γίνονται διάφορες παρουσιάσεις όπως συγγραφή βιβλίων από παιδιά, παρουσίαση Λαικών παραμυθιών κτλ.
  • Το ηλεκτρονικό site του Συλλόγου, στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει χώρος για ενημέρωση από το σχολείο με θέματα ενδιαφέροντος και ανακοινώσεις που αφορούν την ενημέρωση των γονέων. Η επιμέλεια και η ευθύνη των κειμένων θα γίνεται αποκλειστικά από των σύλλογο διδασκόντων με την επίβλεψη του συλλόγου γονέων.
  • Αναφορά στις ημερίδες που πρόκειται να διεξαχθούν στο προσεχές διάστημα και αφορούν ενδοσχολική βία, Όρια και συνεργασία σχολείου γονέα, ιατρικά θέματα κ.λ.π.
  • Αναφορά στις εκδηλώσεις που πρόκειται να διεξαχθούν στο προσεχές διάστημα και αφορούν την εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης και την Αποκριάτικη Γιορτή.

Διαβάστε το Newsletter που μοιράστηκε στην Γενική Συνέλευση.

Επικοινωνία

Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Σχολείο : 210 98 29 800

Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.