Διαχείριση Λύπης και Θυμού των Παιδιών

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δ.Σ. Αλίμου σας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 18:00-20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων σε ενημερωτική ομιλία - συζήτηση με θέμα: "Διαχείριση λύπης και θυμού των παιδιών: δεξιότητες επικοινωνίας γονέων και εκπαιδευτικών" με ομιλήτρια την κ. Αθηνά Α. Καραβόλτσου, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.

Ενδεικτικά ερωτήματα που θα συζητηθούν:


-Πώς μπορώ να συμπαρασταθώ στη λύπη του παιδιού μου;
-Γιατί είναι σημαντικό να συμπαραστέκομαι κάθε φορά που λέω "όχι" σε μία επιθυμία του;
-Τι σημαίνει λειτουργώ με ενσυναίσθηση στη λύπη των παιδιών;
-Ποιες μη βοηθητικές πρακτικές μου μετατρέπουν τη λύπη σε θυμό;
-Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να βρει μια λύση στα προβλήματά του χωρίς να το "καπελώσω" με τις δικές μου ιδέες; Με ποιο τρόπο συνδέεται ο σεβασμός και ο φόβος;
-Πώς διαχειρίζομαι τον δικό μου θυμό;

Η εκδήλωση οργανώνεται με τη σύμφωνη γνώμη και την παρακίνηση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Καμπούρμαλη Ιωάννας, η οποία θα παραστεί και θα συμβάλλει δημιουργικά στην διεξαγωγή της συζήτησης. 

 

 

 

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων

σχολ. έτος 2019 - 2020

 

 Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.netΕπικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.