Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, στο σχολείο μας, η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, με θέμα: 

“Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ”

Η σεξουαλική αγωγή στο σπίτι θεωρείται ένα από τα δύσκολα κομμάτια στην επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Ελλείψει αρκετών πληροφοριών ή και σχετικών μαθημάτων στο σχολείο, πολλά παιδιά βρίσκουν απάντηση σε άλλες πηγές, οι οποίες μπορεί να είναι και παραπλανητικές.

 Η ομιλία έγινε από τη σχολική ψυχολόγο Χριστίνα Τόλη Μανέτου, η οποία τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της επικοινωνίας μεταξύ παιδιών και γονέων και απάντησε σε όλες τις απορίες των παρευρισκομένων δίνοντας πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα.

Η ανταπόκριση των γονέων καθώς και οι πολύ καλές εντυπώσεις που μας μεταφέρθηκαν στο τέλος της ημερίδας, μας προτρέπουν και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες. 

 

Ευχαριστούμε πολύ την ομιλήτριά μας, Κα Χριστίνα Τόλη Μανέτου για τη βοήθεια που μας προσέφερε σε αυτό το δύσκολο κομμάτι ανατροφής των παιδιών μας.

 

Με εκτίμηση,

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 

Επικοινωνία

Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Σχολείο : 210 98 29 800

Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.