Ημερίδα Σχολικού Εκφοβισμού & Βία

Την Τρίτη 29/4/2014 ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων πραγματοποίησαν ημερίδα με θέματα: 

«Σχολείο και οικογένεια μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε και να διαχειριζόμαστε περιστατικά Σχολικής Βίας και Σχολικού Εκφοβισμού»

Εισήγηση:  Ανδριανός Μουταβελής

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο- Κυβερνοεκφοβισμός».

Εισήγηση: Αντιγόνη Λυμπέρη

 

Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση καθώς και τα θέματα που ανέπτυξαν από κοινού επιστημονικοί συνεργάτες και εκπαιδευτικοί λαμβάνοντας υπόψη ότι η ενδοσχολική βία είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί πολλούς γονείς σε όλα τα κράτη του κόσμου.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτά τα φαινόμενα είναι σχετικά πιο συνηθισμένα σε σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα, παρόλα  αυτά το πρόβλημα εμφανίζεται και στον τόπο μας με αυξημένη συχνότητα.

Αναφέρθηκαν στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο καθώς και τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.

Ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου "Λεωνίδας Κωνσταντάρας", ευχαριστεί όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί με θέματα που αφορούν τις σχέσεις μαθητών μεταξύ τους  η ακόμα και στις σχέσεις μαθητών με γονείς και  εκπαιδευτικούς.

 

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.