Ημερίδα Α' Βοηθειών

Tην Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας ημερίδα με θέμα Πρώτες Βοήθειες, από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων(Ο.ΔΙ.Κ).

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε αρχικά αναφορά σε θέματα που αφορούσαν λιποθυμία-επιληπτική κρίση, κατάγματα  και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με σύντομές ομιλίες και χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση μεμονωμένα με κάθε παρευρισκόμενο, χρησιμοποιώντας ειδικές εκπαιδευτικές κούκλες ώστε να είναι σε θέση   να μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις οι οποίες πιθανόν παρουσιαστούν στην καθημερινότητά του.

Η παρουσίαση η οποία ολοκληρώθηκε μετά από τρείς ώρες έτυχε θερμής υποδοχής, δίνοντας στο Σύλλογο Γονέων την αφορμή να συνεχίσει να διοργανώνει ημερίδες οι οποίες σκοπεύουν στην  ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων για θέματα που τους αφορούν.

Η Ομάδα Διαχειρίσης Κρίσεων, είναι μια ομάδα μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα - μη Κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο) όπου ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάϊο του 2008 με την υπ' αριθμόν 14911/08 απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Είναι ενταγμένη στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθμό μητρώου 69/08 καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ του Υπουργείου Εξωτερικών με αριθμό μητρώου 502.

Συνδέεται με το OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) και ενημερώνεται για τις παγκόσμιες καταστροφές από το GDACS ( Global Disaster Alert and Coordination System).

O Σκοπός της Ο.ΔΙ.Κ. είναι η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας για τη πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως Σεισμοί, εκτεταμένες Πλημμύρες και Θεομηνίες, Πυρκαγιές κ.α

Επίσης ενεργεί στην Έρευνα & Διάσωση (SAR) ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατύχηματα, καθώς και τη παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών Συνόρων.

Η Ομάδα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και την εκπαίδευση των πολιτών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις Κρίσεων και να βρίσκονται σε θέση να προστατέυσουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

 


Φωτογραφίες

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων

σχολ. έτος 2019 - 2020

 

 Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.netΕπικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.