Σκάκι στα Νότια Προάστια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ "Σκάκι στα Νότια Προάστια" στις 18 & 19 Μαϊου 2013.

Το Φεστιβάλ οργανώθηκε με την πρωτοβουλία και εποπτεία των δασκάλων σκακιού Θοδωρή και Κωστή Μακρή, καθώς και τη συνεργασία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων από 12 Δημοτικά Σχολεία Νοτίων Προαστίων:

2ο & 7, 3ο, 4ο Αλίμου

4ο, 6ο, 8ο Αργυρούπολης

1ο, 3ο, 4ο Ελληνικού

12ο Γλυφάδας

3ο Βούλας

 

Το Σάββατο 18/5/2013 το Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού. Συμμετείχαν 175 παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν ανά τάξη στο τουρνουά σκακιού, με ελβετικό 5 γύρων. Παράλληλα, τα μικρά παιδιά ζωγράφισαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με την επίβλεψη γονέων-εθελοντών, ενώ οι γονείς παρακολούθησαν τη σχετική με το σκάκι ταινία "Αναζητώντας τον Μπόμπι Φίσερ” στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου.

Παιδιά, αλλά και γονείς, γεύτηκαν και τις δύο ημέρες τα κεράσματα, ευγενικές προσφορές των χορηγών μας, των συλλόγων και των γονέων.

Την Κυριακή 19/5/2013 το Φεστιβάλ μεταφέρθηκε στο Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Αργυρούπολης. Προκρίθηκαν 57 παιδιά, με βάση τη βαθμολογία που είχαν συγκεντρώσει στους αγώνες του Σαββάτου.

Οι νικητές προήλθαν μετά από ελβετικό 2 γύρων.

Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου μετάλια έλαβαν:

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝ.ΠΑΤΡΟΣ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β 2η ΘΕΣΗ - ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ
ΛΕΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β 3η ΘΕΣΗ - ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ
ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ 2η ΘΕΣΗ - ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ
ΛΙΑΠΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΣΤ 3η ΘΕΣΗ - ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση “Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”, διασκευασμένη και προσαρμοσμένη στο σκάκι, από τη θεατρική ομάδα "Καθρέπτες".

Η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές μεταλλίων στους μαθητές που διακρίθηκαν και αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.

Απονεμήθηκε και κύπελλο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, για τη συγκέντρωση των περισσότερων βαθμών από τους συμμετέχοντες μαθητές του. Ακολούθησαν το 3ο Αλίμου και το 12ο Γλυφάδας.

Τις απονομές έκαναν, τιμώντας μας με την παρουσία τους, ο κ. Παναγιώτης Σκλαβούνος -Πρόεδρος του σκακιστικού συλλόγου 'Ζήνων' Γλυφάδας, ο κ.Ανδρέας Τζερμιαδιανός -από τους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές και προπονητές, ο κ. Στέλιος Χαλκιάς -γκραν μετρ (ο ανώτατος και ισόβιος τίτλος που απονέμει η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, η FIDE) & μέλος της Εθνικής Ελλάδας.

Οι δάσκαλοι του σκακιού και οι συνδιοργανωτές Σύλλογοι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους όσοι βοήθησαν και συντέλεσαν να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα αυτό. 


Φωτογραφίες από την εκδήλωση


 

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.