Αρμόνιο

Το αρμόνιο είναι ένα μουσικό όργανο με πλήκτρα το οποίο δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τα εκκλησιαστικά όργανα που χρησιμοποιούνταν μέχρι το 1840. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα σε σχέση με τον προκάτοχό του, είναι το μέγεθος. Το εκκλησιαστικό όργανο είχε τεράστιες διαστάσεις και έτσι δεν μπορούσε να τοποθετηθεί σε μικρούς χώρους, όπως τα σαλόνια της καλής κοινωνίας.

Εμφανισιακά το αρμόνιο, μοιάζει με πιάνο χωρίς ουρά. Οι σωλήνες των εκκλησιαστικών οργάνων έχουν αντικατασταθεί με ένα σύστημα εμφύσησης, όπου αποθηκεύεται ο αέρας σε μία δεξαμενή συνδεδεμένη με ένα ή δύο ποδοκίνητους φυσητήρες. Πατώντας τα πλήκτρα μπαίνουν σε κίνηση ελάσματα και έτσι παράγεται ο ήχος. Εκτός από τα δεκάδες κομμάτια κλασικής μουσικής που έχουν γραφτεί αποκλειστικά για αρμόνιο, όπως το εκπληκτικό Music For A Found Harmonium, υπάρχουν και αρκετοί σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως οι Beatles και η ToriAmos, που χρησιμοποίησαν το αρμόνιο στις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες τους.

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο σε τάξη του σχολείου.

Υπεύθυνη μαθήματος : Εμμανουέλα Φλαμουρίδου.

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.