Εικαστικά

Οι εικαστικές τέχνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής και έχουν να κάνουν άμεσα με τον τρόπο που εκφραζόμαστε, με τα συναισθήματα και τις ιδέες μας, με τον τρόπο επικοινωνίας μας απέναντι στους συνανθρώπους μας. Αποτελούν διανοητικές λειτουργίες, αφού απαιτούν αντίληψη, μνήμη και σχηματισμό εννοιών προάγοντας έτσι την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Οι εικαστικές τέχνες συμπεριλαμβάνουν τις Καλές Τέχνες (γλυπτική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική), εικόνες και αντικείμενα της καθημερινότητας (π.χ. ψηφιακή εικόνα), την παράδοση (π.χ. αγγεία, τέχνες από διάφορους πολιτισμούς), και είναι άμεσα συνυφασμένες με την προαγωγή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Τα παιδιά μέσω των εικαστικών τεχνών παρατηρούν, αφουγκράζονται, οργανώνουν, μαθαίνουν και δημιουργούν. Συνθέτουν και προβληματίζονται, εκφράζουν σκέψεις και ιδέες. Ενισχύουν τις ικανότητές τους και την αναπτύσσουν αισθητική κρίση.

 

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων

σχολ. έτος 2019 - 2020

 

 Η Μάσκα του ΔιαδικτύουΕπικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.