Επιστολή προς Ένωση Γονέων Αλίμου

Σε συνέχεια των ενεργειών του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου σχετικά με το θέμα της παραχώρησης χώρων του σχολείου σε εξωσχολικούς φορείς το Δ.Σ. του Συλλόγου απέστειλε την κάτωθι επιστολή προς την "Ενωση Γονέων Αλίμου".


Προς την Ένωση Γονέων Δήμου Αλίμου,                        Άλιμος 25 Μαϊου 2013

 

Αγαπητοί Κύριοι,

Σε συνέχεια του θέματος παραχώρησης χώρων του Σχολείου μας το οποίο καταψηφίστηκε ομόφωνα απο τη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλίμου, πληροφορηθήκαμε από την Ένωση Γονέων Αλίμου ότι θα τεθεί εκ νέου το θέμα προς έγκριση στη ΔΕΠ Δημοτική Επιτροπή Παιδείας την Τετάρτη 29 Μαϊου ώρα 13:00.

Η απόλυτη πλειοψηφία για την άρνηση της  Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλίμου να παραχωρήσει το χώρο πολλαπλών χρήσεων σε νεοσύστατο αθλητικό σωματείο Ελληνορωμαϊκής πάλης, επιτεύχθηκε με τη συγκεκριμένη λογική επιχειρηματολογία μας για την ακαταλληλότητα αυτού του χώρου να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Η προσπάθεια μας εστιάζεται στο να μεταφέρουμε την άποψη των Γονέων και να προασπίζουμε το συμφέρον και την αρμονική λειτουργία του Σχολείου. Είμαστε θετικοί σε ενέργειες που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με τις κατάλληλες όμως προϋποθέσεις και όχι εις βάρος της λειτουργικότητας του Σχολείου και της ποιότητας διαβίωσης των παιδιών μας!

Θέτουμε εκ νέου τις ενστάσεις μας για την άκριτη παραχώρηση των χώρων του σχολείου μας σε εξωσχολικούς φορείς που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Παράλληλα, εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας, για την παράλογη εκ νέου προώθηση του θέματος στη ΔΕΠ, αγνοώντας προκλητικά την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής η οποία απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των ενδιαφερομένων.

Σας γνωρίζουμε τις ενστάσεις μας για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τους παρακάτω λόγους:

1.    Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση και είναι προσβάσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από τα παιδιά, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

2.    Το σχολείο μας δε διαθέτει γυμναστήριο και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βρίσκεται στο βασικό όγκο του σχολείου. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται η αίθουσα σίτισης και η αίθουσα μουσικής.

3.    Δεν υπάρχει νόμιμο καταστατικό του Αθλητικού Συλλόγου Ελλήνων Πάλη συνεπώς δε δύναται να παραχωρηθεί δημόσιος χώρος σε κάτι που κανείς ακόμα δε γνωρίζει την ιδιότητά του και το σκοπό του.

4.    Ωστόσο, η περιγραφή του ενδιαφερόμενου για τη χρήση του αφορά καθημερινή προπόνηση μετά το κλείσιμο του σχολείου τις απογευματινές ώρες 16:30 – 22:00 εκτός Τετάρτης. Αυτό εκ των πραγμάτων αποκλείει τη χρήση του χώρου από τους μαθητές κατά τις απογευματινές ώρες.

5.    Το αθλητικό σωματείο απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και ενηλίκων κάτι τέτοιο δε συνάδει με το Δημοτικό σχολείο. Η υγιεινή του χώρου και των εγκαταστάσεων για ένα τόσο απαιτητικό άθλημα που δημιουργεί πολύ αυξημένες ανάγκες υγιεινής δε μπορεί να συνδυαστεί με την παράλληλη χρήση παιδιών 6-12 ετών! Το σχολείο μας είναι ήδη πολύ ταλαιπωρημένο με το υπάρχον σύστημα στις τουαλέτες και η καθημερινή χρήση του ειδικά από ενήλικες δε μπορεί να συνδυαστεί με τη Σχολική ζωή.

6.    Θα τοποθετηθεί ειδικό ταπί 80m2 για τις ανάγκες του αγωνίσματος της πάλης, το οποίο δε δύναται να μετακινηθεί, είναι σταθερό και μόνιμο. Αυτό δημιουργεί μέγιστο πρόβλημα στη χρήση του από το Σχολείο την επόμενη μέρα, καθώς όλες οι εκδηλώσεις γίνονται σ’ αυτό το χώρο και καθημερινά χρησιμοποιείται ανάλογα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τις βροχερές ημέρες δε, τα παιδιά προαυλίζονται μέσα σ’ αυτή την αίθουσα.

7.    Για τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων από αθλητικά σωματεία, απαιτούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές όπως άνετος χώρος με ύψος άνω του 3,10 cm, επαρκής εξαερισμός, αποδυτήρια, ντους κτλ . Η αδυναμία της πολιτείας να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στις αθλητικές υποδομές δε μπορεί να γίνει εις βάρος του σχολείου με τη χρήση εντελώς ακατάλληλων χώρων εκγύμνασης.

Με όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι παράλογη η παραχώρηση της αίθουσας του σχολείου μας σε μια τόσο βαριά χρήση που θα επηρεάσει τη λειτουργικότητα και την ποιότητα της Σχολικής ζωής του 3ου Δημοτικού.

Εκτιμούμε τη συμπαράστασή σας, δια του προέδρου σας κου Μαριόλη,  ελπίζοντας μαζί να συνδράμουμε για ένα ποιοτικότερο σχολικό περιβάλλον που να αξίζει στα παιδιά μας.

 

Με εκτίμηση,

 

Το ΔΣ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων

σχολ. έτος 2019 - 2020

 

 Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.netΕπικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.