Τσικνοπέμπτη 2014

Για ακόμη μία χρονιά ο θεσμός του ψησίματος την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στο σχολείο μας είχε την αναμενόμενη επιτυχία.

Κατά την διάρκεια της ημέρας εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου έψησαν …. σουβλάκια και μαζί με ψωμάκια  συμπλήρωσαν το απολαυστικό γεύμα των μικρών οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και την προσπάθεια την οποία επισήμαναν με πρωτότυπα συνθήματα και αστεία στιχάκια.

Η αναβίωση και η τήρηση των εθίμων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης και δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να μάθουμε, να διασκεδάσουμε αλλά και να προετοιμαστούμε μέσα από αυτές εν όψει της Μεγάλης Σαρακοστής, όπου αρχίζει η νηστεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης» κατά την παράδοση.

Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις του Συλλόγου για την Αποκριά, οι οποίες κορυφώνονται με την διοργάνωση της Αποκριάτικης γιορτής.

 


Φωτογραφίες

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.