Τσικνοπέμπτη 2013

 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων τήρησε για άλλη μια φορά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Η αναβίωση και η τήρηση των εθίμων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης και δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να μάθουμε, να διασκεδάσουμε αλλά και να προετοιμαστούμε μέσα από αυτές εν όψει της Μεγάλης Σαρακοστής, όπου αρχίζει η νηστεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης» κατά την παράδοση.

Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις του Συλλόγου για την Αποκριά, οι οποίες κορυφώνονται με την διοργάνωση της Αποκριάτικης γιορτής.

 

Από το πρωί μέλη του Συλλόγου Γονέων έστησαν ψησταριές και προσέφεραν δωρεάν σουβλάκια σε όλα τα παιδιά του σχολείου, που διασκέδασαν και χάρηκαν το αποκριάτικο έθιμο.


Φωτογραφίες

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.