Οικολογικά σχολεία

 

Περίπου 32.156 σχολεία από 44 χώρες σε όλο τον κόσµο συµµετέχουν στο ∆ιεθνές Πρόγραµµα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης µε τον τίτλο Eco Schools (Οικολογικά Σχολεία) που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του ∆ιεθνούς ∆ικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός του είναι η γενικότερη αειφορία του σχολικού περιβάλλοντος και η υιοθέτηση οικολογικής συµπεριφοράς από όλη τη σχολική κοινότητα (σε συνεργασία και µε τους τοπικούς φορείς) µέσα από δραστηριότητες που αφορούν στην εξοικονόµηση ενέργειας και νερού, καθώς και την ορθολογική διαχείριση των απορριµµάτων στο σχολικό χώρο.

Σε ποιους απευθύνεται;
Σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθµίδων (Νηπιαγωγεία - ∆ηµοτικά - Γυµνάσια - Λύκεια - ΤΕΕ) και είναι εγκεκριµένο από το Υπουργείο Παιδείας, ∆ιά Βίου Μάθησης & Θρησκευµάτων.

Πώς λειτουργεί;
Οι µαθητές χωρίζονται σε οµάδες που επεξεργάζονται τις εξής θεµατικές ενότητες: Ενέργεια, Νερό, Απορρίµµατα, Σχολική Αυλή και Αειφόρο Σχολείο. Για να επιτευχθούν οι στόχοι τους τα σχολεία εφοδιάζονται µε εκπαιδευτικό και άλλο υλικό, ενώ οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζονται µε επιµορφωτικές συναντήσεις. Τα παιδιά µελετούν το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του σχολείου, επισκέπτονται φορείς, συζητούν και σχεδιάζουν το µέλλον του σχολείου τους. Με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας η οµάδα διαµορφώνει τον Οικοκώδικα, ένα σύνολο κανόνων οικολογικής συµπεριφοράς που πρέπει να γίνουν σεβαστοί από όλη τη σχολική κοινότητα. Το Σχέδιο ∆ράσης του προγράµµατος διαχειρίζεται σε κάθε σχολείο η Περιβαλλοντική Επιτροπή, που αποτελείται από τον διευθυντή του σχολείου, εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, των µαθητών, του συλλόγου γονέων, του βοηθητικού προσωπικού και του ∆ήµου.

Η επιβράβευση
Στο τέλος των εργασιών το Σχέδιο ∆ράσης κάθε σχολείου αξιολογείται από τους συντονιστές του προγράµµατος και το σχολείο επιβραβεύεται µε τον τίτλο του Οικολογικού και τη ∆ιεθνή Σηµαία που φέρει το σήµα του Προγράµµατος.

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.