Βελτιώσεις Σχολικού Έτους 2013-2014

Κατά την Σχολική χρονιά 2013-2014 έγιναν παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου "Λεωνίδας Κωνσταντάρας", οι οποίες πραγματοποίηθηκαν μετά από προτάσεις και την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων, της Διεύθυνσης του Σχολείου, την Δημοτική Αρχή και την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Οι αναφερόμενες παρεμβάσεις περιγράφονται σε κείμενο το οποίο απέστειλε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αριστείδης (Άρης) Τάγκαλος. 

Αξιότιμοι γονείς, 

Οδεύοντας προς το κλείσιμο του σχολικού έτους, θα ήθελα να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές που έγιναν φέτος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο "Λεωνίδας Κωνσταντάρας". Αλλαγές και παρεμβάσεις που  έδωσαν λύση σε χρόνια προβλήματα του σχολείου, βελτιώνοντας τις συνθήκες στις οποίες ζουν καθημερινά οι μαθητές μας.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος, μέσω της Σχολικής Επιτροπής, συνεργάζεται και δίνει λύσεις καθημερινά ώστε να είναι απροβλημάτιστη η καθημερινή λειτουργία του σχολείου.

Έχοντας, ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, υπ’ ευθύνη μου την οικονομική διαχείριση των πόρων του σχολείου και την επίβλεψη των τεχνικών ζητημάτων που προκύπτουν,  προσπάθησα με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου και παρά τη μείωση κατά 65% της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης από το Υπουργείο, να διατηρήσουμε το σχολείο στο πολύ καλό επίπεδο που βρισκόταν και με επιλεγμένες παρεμβάσεις να το αναβαθμίσουμε όλοι μαζί. Πράγματι, με συνετή διαχείριση στα οικονομικά και την άριστη συνεργασία που είχαμε με τη Δ/νση του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων, δεν έλειψε ποτέ κάτι από αυτό. Ήδη το 3ο Δημοτικό, όπως και όλα τα σχολεία του Δήμου, έχει εφοδιαστεί με ικανή ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2015. Και αυτό είναι επίτευγμα τη στιγμή που σε άλλους Δήμους τα παιδιά κρυώνουν λόγω έλλειψης χρημάτων για θέρμανση.

Δεν μείναμε όμως μόνο εκεί. Προκειμένου να υπάρχει δίκαιη κατανομή των πόρων που προβλέπονται για τις τεχνικές εργασίες μεταξύ των σχολείων μας, το Γραφείο Παιδείας του Δήμου δημιούργησε ένα σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης ζημιών σε όλες τις σχολικές μονάδες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις αφού πλέον έχουν ιεραρχηθεί με βάση την προτεραιότητά τους.  

Στο 3ο Δημοτικό λοιπόν, μέσα στη σχολική χρονιά 2013-2014, έγιναν παρεμβάσεις στις ακόλουθες κατηγορίες:

Γενική Συντήρηση

 • Έγινε ελαιοχρωματισμός και τοπικές επισκευές τοιχοποιίας σε ΟΛΕΣ τις αίθουσες του σχολείου. Με οικολογικά χρώματα, ζωντανά, για να είναι πιο ζεστό και όμορφο το περιβάλλον της τάξης.
 • Οι διάδρομοι, τα ταβάνια, τα κλιμακοστάσια του σχολείου και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βάφτηκαν και συντηρήθηκαν. 
 • Επισκευάστηκαν και μονώθηκαν οι φεγγίτες που υπήρχαν στον 1ο όροφο του σχολείου
 • Αντικαταστάθηκαν τα ελαστικά πλακάκια δαπέδου όπου αυτά είχαν φθαρεί.
 • Επιδιορθώθηκε η είσοδος του σχολείου και τοποθετήθηκε νέος τάπητας συγκράτησης ακαθαρσιών.
 • Τοποθετήθηκαν νέα σοβατεπί όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Νέα τάξη

Η τάξη του ΣΤ1 ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ συνολικά. 

 • Τοποθετήθηκε νέα οροφή ΟΡΥΚΤΩΝ ΙΝΩΝ, 
 • Εγκαταστάθηκαν νέα αποδοτικότερα φωτιστικά σώματα, 
 • Συντηρήθηκε η ξύλινη βιβλιοθήκη, τα ράφια και οι κρεμάστρες και 
 • Βάφτηκαν με νέους χρωματισμούς οι τοίχοι. 

Νέος εξοπλισμός

 • Αγοράστηκε νέος ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ με δυνατότητα προβολής σε οποιαδήποτε επιφάνεια και η αντίστοιχη τροχήλατη βάση ώστε κάθε τμήμα να απολαμβάνει τη χρήση νέων μεθόδων διδασκαλίας.

Αναβάθμιση χώρων υγιεινής

Οι χώροι υγιεινής αποτελούσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα του σχολείου και πάγιο αίτημα όλων των γονέων και των δασκάλων. Με μωσαϊκό στο δάπεδο και πεπαλαιωμένο σύστημα αποχέτευσης, ήταν καθημερινή η δυσοσμία και κυρίως η «αίσθηση βρωμιάς» στους χώρους παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού καθαριότητας. Για το λόγο αυτό, η Σχολική Επιτροπή προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

 • Επίστρωση βιομηχανικού δαπέδου στις τουαλέτες αγοριών και κοριτσιών ισογείου και Α’ ορόφου καθώς και στους διαδρόμους που οδηγούν σε αυτές. Το λείο και αδιαπότιστο πλέον δάπεδο πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές για τους χώρους υγιεινής και προσφέρει συνολικά ένα πιο καθαρό και αισθητικά πιο όμορφο περιβάλλον για τους μαθητές.
 • Έγινε εκτεταμένη απόφραξη στο πεπαλαιωμένο σύστημα αποχέτευσης του σχολείου και μερική συντήρηση αυτού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον δυσοσμία. 

Ασφάλεια μαθητών

 • Οι αντηρίδες των κιγκλιδωμάτων της περίφραξης του σχολείου, που είχαν τοποθετηθεί κατά την κατασκευή του σχολείου,  είχαν αιχμηρές γωνίες, γεγονός που δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τους μικρούς μαθητές. Για το λόγο αυτό αντικαταστάθηκαν τμήματα αυτών και εξομαλύνθηκαν οι όποιες γωνίες ώστε να μην υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα παιδιά.
 • Τοποθετήθηκαν αντιολισθητικές  ταινίες ασφαλείας στα σκαλοπάτια των εισόδων του σχολείου για να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Προώθηση νέων δραστηριοτήτων

 • Η Σχολική Επιτροπή, από κοινού με το Σύλλογο Γονέων, προχώρησε στην αγορά ειδικού εξοπλισμού ρομποτικής, προκειμένου οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τον προγραμματισμό και τον έλεγχο ενός ρομπότ γνωρίζοντας στην πράξη τον κόσμο της Πληροφορικής.

Σε αυτό το σημείο, οφείλω να επισημάνω και τις μικρές καθημερινές παρεμβάσεις που γίνονται και δεν χωρούν σε αυτό το κείμενο. Αποτελούν προσπάθεια πολλών ανθρώπων,  με διάθεση προσφοράς και ατέλειωτες ώρες δουλειάς προκειμένου να απολαμβάνουν τα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κατά την παραμονή τους στο σχολείο. 

Συνοψίζοντας, όλα τα ανωτέρω πιστεύω ότι αποδεικνύουν το μέγεθος της δουλειάς που έχει γίνει για το 3ο Δημοτικό. Θεωρώ ότι αντιμετωπίσθηκαν προβλήματα χρόνων και είμαι περήφανος που έγιναν κατά τη θητεία μου. Ελπίζω η άριστη συνεργασία που έχουμε να συνεχιστεί και ο απολογισμός την επόμενη χρονιά να είναι ακόμη πιο πλούσιος.

 

Με εκτίμηση,

 

Αριστείδης (Άρης) Τάγκαλος

Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας 

Εκπαίδευσης Δήμου Αλίμου

 


Σχετικές Φωτογραφίες

 

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.