Προσωνύμιο 3ου Δημοτικού Σχολείου

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η εκδήλωση της του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου αναγνωρίζοντας και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τιμώντας τον Δάσκαλο και πάνω απ’ όλα τον Άνθρωπο, Λεωνίδα Κωνσταντάρα, δίνοντας τη μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε ως σχολική κοινότητα να αποδώσει σε κάποιον. Πλέον το σχολείο φέρει το προσωνύμιο "3ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου Λεωνίδας Κωνσταντάρας”. 

Στα αποκαλυπτήρια της νέας ονομασίας του σχολείου, παρευρέθησαν η σύζυγος του αείμνηστου Λεωνίδα Κωνσταντάρα, οι κόρες και μέλη της οικογένειάς του, καθώς και φίλοι και άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και επηρεάστηκαν από το έργο, την προσφορά του και το ήθος του.  

Ο Διευθυντής του σχολείου κος Νικόλαος Μπότσης μίλησε για το ιστορικό της απόφασης και τους λόγους που όλη η σχολική κοινότητα αποφάσισε αυτή την τιμητική διάκριση, αναλύοντας τη σπουδαιότητα της προσωπικότητας του Δασκάλου Λεωνίδα Κωνσταντάρα την ακεραιότητά του, τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά και τη συνολική προσφορά του στην τοπική κοινωνία του Αλίμου. 

Το πλέον συγκινητικό μέρος της εκδήλωσης ήταν όταν τα παιδιά της ΣΤ τάξης παρουσίασαν με ένα πρωτότυπο και παραστατικό τρόπο όλα αυτά που συνοψίζουν και συνθέτουν την προσωπικότητα και τις αξίες του Λεωνίδα Κωνσταντάρα. 

Το επόμενο διάστημα μέρος της καθημερινότητας του σχολείου θα είναι να εμπεδώσουν τα παιδιά αυτές τις τόσο σημαντικές έννοιες στο παιδαγωγικό τους πρόγραμμα με τη φροντίδα των δασκάλων τους.

Συνεχίζοντας η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Θεανώ Καρατζά ανέδειξε τη σημαντικότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς, αναγνωρίζοντας τη σημαντική παρουσία ενός ανθρώπου που ταπεινά αλλά δυναμικά κατάφερε να επηρεάσει τόσο πολύ τη ζωή του τόπου και τις επόμενες απ' αυτόν γενεές με ένα έργο παρακαταθήκη είτε σε ηθικό είτε σε αναπτυξιακό επίπεδο που είναι εμφανής σε όλες τις γειτονιές και τα σχολεία της πόλης του Αλίμου.  Απευθυνόμενη κυρίως στα παιδιά του σχολείου τα ενθάρρυνε να ανακαλύψουν  και να εμπνευστούν από την προσωπικότητα τις αξίες και το έργο του Λεωνίδα Κωνσταντάρα, και να ανακαλύψουν εκείνη ακριβώς τη δύναμη που το καθένα από τα αυτά έχει μέσα του δίνοντάς του τη δυνατότητα να εκφραστεί και να δημιουργήσει. 

Αμέσως μετά, ο κος Δημήτρης Δόγκας Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αλίμου, παρουσίασε τη διαδρομή και το έργο του Λεωνίδα Κωνσταντάρα με λεπτομέρειες που βοήθησαν πολύ το παρευρισκόμενο κοινό να θυμηθεί ή να γνωρίσει σε βάθος τον άνθρωπο που όλοι μαζί τίμησαν. Ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Λεωνίδα Κωνσταντάρα τόσο ως άνθρωπο όσο και συνεργάτη, καταθέτοντας τον απόλυτο σεβασμό για τον άνθρωπο που επηρέασε περισσότερο απ΄όλους την τοπική κοινωνία όσο και όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του κάνοντάς τους καλύτερους ανθρώπους. 

Η μεγάλη στιγμή της εκδήλωσης κορυφώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της ταμπέλας με τη νέα ονομασία του σχολείου την οποία πραγματοποίησαν οι σημαιοφόροι του σχολείου μαζί με τη σύζυγο του Λεωνίδα Κωνσταντάρα. 

Ο Δήμαρχος κος Ορφανός και ο Διευθυντής του Σχολείου κος Μπότσης τίμησαν τη σύζυγο του Λεωνίδα Κωνσταντάρα με αναμνηστικές πλακέτες, ως δείγμα σεβασμού προς το έργο και την προσφορά του.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια που τα παιδιά της Β τάξης επιμελήθηκαν και γενικότερα πλαισίωσαν και την υπόλοιπη εκδήλωση. 

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης κυρίως τους δασκάλους των τάξεων Β και ΣΤ, το δάσκαλο της μουσικής και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κο Άρη Τάγκαλο για την οργανωτική τους συνδρομή.

Διαβάστε την σχετική απόφαση

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.