Ψήφισμα Ενώσεων Γονέων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΛΙΜΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΥΛΗΣ-ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Ακολουθία νομοθετημάτων αλλά και αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, που απηχούν τη συνολικότερη  κυβερνητική πολιτική, και αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,  έχουν ως αποτέλεσμα:

·  Δημοτικά  Σχολεία να μη λειτουργούν με ολοήμερα τμήματα, ή να υπολειτουργούν, ή να λειτουργούν μόνο για τις  μικρότερες τάξεις.

·  Κλείνουν τμήματα ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας.

·  Εξακολουθούν οι συμπτύξεις τμημάτων και σχολείων.

·  Σε πολλά σχολεία να μην υπάρχουν καθαρίστριες και φύλακες.

Παρά τις χιλιάδες μετατάξεις εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κενά στην ξένη γλώσσα, πληροφορική μουσική κλπ.

Έτσι βλέπουμε ότι στην ίδια περιοχή σχολεία λειτουργούν με διαφορετικό πρόγραμμα, αλλού γίνονται μαθήματα και αλλού όχι.

Εμείς οι γονείς του Αλίμου, της Αργυρούπολης, της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση αυτή, επιδιώκουμε  και αγωνιζόμαστε για:

·  Άμεση κάλυψη όλων των κενών  σε κάθε ζώνη (δασκάλων και ειδικοτήτων).

·  Πραγματικά ολοήμερο Σχολείο και όχι θέση στάθμευσης παιδιών, με Δάσκαλο Π.Ε. 070 για την καθημερινή μελέτη των μαθητών, με ένα δωρεάν γεύμα σε όλα τα παιδιά,  με αντιστοιχία ενός δασκάλου ανά 25 μαθητές και πρόγραμμα δραστηριοτήτων από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων με μόνιμη σχέση εργασίας αποκλειστικά από το ΥΠΑΙΘ.

·   Άμεσες προσλήψεις καθαριστριών και φυλάκων στα σχολεία που δεν έχουν.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιβαλλόμενη απαξίωση και υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου. Για μια αναβαθμισμένη ποιοτική, δημόσια δωρεάν παιδεία, που θα υπηρετεί την ολόπλευρη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των μαθητών και όχι αλλότριους προς την εκπαίδευση σκοπούς.

 

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΑΛΙΜΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΥΛΗΣ-ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

 

Για την Ένωση Γονέων Αλίμου

 

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γιάννης Μαριόλης            Τάσος Σιδέρης

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.