Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας για το Ολοήμερο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής αποφασίστηκε στην έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26-09-2013 με πρωτοβουλία καλέσματος της Ένωσης Γονέων Αλίμου στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Εκπαιδευτικής Κοινότητας Αλίμου.

Υπήρξε ανοικτή συζήτηση, ώστε να ενημερωθούμε για τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και ιδιαίτερα για την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και την υποβάθμιση -αν όχι κατάργηση- του ολοήμερου και να συντονίσουμε τις δράσεις μας. 

Αποφασίσαμε ΟΛΟΙ μαζί να προβούμε σε κινητοποίηση,  ξεκινώντας από την παράσταση διαμαρτυρίας όλων των παραπάνω φορέων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής - Τσόχα 13  και σε συνάντηση με το Διευθυντή κο Γκίνη, την Παρασκευή 27-09-2013 ώρα 7:30πμ. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. κο Αναστόπουλο, συμμετείχαν με επικεφαλή το Δήμαρχο Αλίμου κο Ορφανό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αλίμου κος Μαριόλης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Τάγκαλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίμου, Αργυρούπολης και Ελληνικού κα Καμαρινού, και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων του Αλίμου. Το σχολείο μας εκπροσώπησε η πρόεδρός του Σ.Γ. του σχολείου μας κα Καρατζά.

Δυστυχώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και το συμπέρασμα που βγάλαμε από τη συνάντησή μας είναι ότι δεν προβλέπεται πριν το Νοέμβριο να γίνουν τοποθετήσεις εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ.  Η μη λειτουργία των ολοήμερων καταδικάζει σε ανεργία τουλάχιστον τον ένα από τους δύο γονείς και ήδη τα προβλήματα σε μερικές περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστικά απόγνωσης.

Με νέα παρέμβαση στον Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Αττικής, κο Γκίνη, που ακολούθησε, αναμένουμε μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας κάποιες θετικές εξελίξεις και τοποθετήσεις ειδικοτήτων και αναπληρωτών δασκάλων και θέλουμε να ελπίζουμε οτι θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα. 

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η προσπάθεια όμως είναι ενιαία από όλους τους άνω φορείς της Εκπαιδευτικής μας Κοινότητας και απαιτούν αποφάσεις υπεύθυνες και σοβαρές, ανάλογες της σοβαρότητας των περιστάσεων.  

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε για μια ουσιαστική λύση με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης και πρόνοιας, εξετάζονται συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι και μέσα που διαθέτει τόσο ο Δήμος Αλίμου, όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα και εμείς οι γονείς σε περίπτωση που η οργανωμένη πολιτεία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως οφείλει. 

Καλούμε όλα τα μέλη μας και το σύνολο των γονέων του Σχολείου μας αλλά και κάθε πολίτη που νοιάζεται για τη ζωή, τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας, σε επαγρύπνηση για να εμποδίσουμε όλοι μαζί την υποβάθμιση της Παιδείας και των Ολοήμερων σχολείων που είναι και το φλέγον ζήτημα αυτή τη στιγμή.

Η συμμετοχή στη Δημόσια Παιδεία είναι δικαίωμα, η προστασία της είναι χρέος μας!

 

Θα είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις αποφάσεις μας για περαιτέρω ενέργειες.

 

Στη διάθεσή σας,

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.