Κατάργηση 8ου Δημοτικού Σχολείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ένωσης Γονέων Αλίμου

Με ομόφωνη απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων από 17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με φορείς του Δήμου. Συγκεκριμένα, έγινε συνάντηση μιας ώρας με την κα Μαρίνου, διευθύντριας του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας.  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλίμου κος Ορφανός, ο Πρόεδρος της ΔΕΠ, κος Δόγκας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίμου Αργυρούπολης και Ελληνικού, κα Καμαρινού, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και εκπρόσωποι γονέων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσής μας, κο Μαριόλη.

Ενημερωθήκαμε από την κα Μαρίνου για την πολιτική απόφαση που αφορά όλη την Επικράτεια να καταργηθούν τα σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν το νέο σχολικό έτος, κατόπιν εισήγησης των τοπικών Περιφερειών Εκπαίδευσης.  Μεταξύ αυτών είναι το 8ο Δημοτικό, το οποίο έχει ιδρυθεί εδώ και μια δεκαετία και ήταν συμφωνημένο να ξεκινήσει η ανέγερσή του από τον Ο.Σ.Κ., καθώς και το 6ο Νηπιαγωγείο Αλίμου.

Ζητήθηκαν διευκρινίσεις και πιθανές προτάσεις από το Δήμαρχο για την αναστολή της απόφασης, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης προέβη σε εντονότατη διαμαρτυρία για την αυθαίρετη και άδικη απόφαση κατάργησης των σχολείων μας. Θεωρούμε την τακτική του Υπουργείου παρελκυστική, αφού με την κατάργηση ίδρυσης των σχολείων ο ΟΣΚ αδυνατεί να τα κατασκευάσει και το Υπουργείο ζητάει χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ για να μην τα καταργήσει.

Στη συνέχεια έγινε νέα παρέμβαση στον Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Αττικής, κο Γκίνη, ο οποίος ζήτησε  από τη Διοίκηση του Δήμου τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης του 8ου Δημοτικού, ώστε να προβεί σε τροποποιητική εισήγηση βάσει των νέων δεδομένων και αναμένουμε την τελική απόφαση του Υπουργείου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης, εκτιμώντας και αξιολογώντας τις εξελίξεις, θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να καταρτιστεί πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε συντονισμό  με τη δημοτική αρχή, τα ΔΣ των συλλόγων μελών μας και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, ώστε τα υπό ίδρυση σχολεία να μην καταργηθούν. Αντίθετα, επιδίωξή μας είναι να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή τους σύμφωνα με τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας του Αλίμου.  

Καλούμε τους Συλλόγους μέλη μας και το σύνολο των γονέων του Δήμου μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να εμποδίσουμε όλοι μαζί την άδικη και αναιτιολόγητη κατάργηση των σχολείων μας. Η συμμετοχή στη Δημόσια Παιδεία είναι δικαίωμα, η προάσπισή της είναι χρέος μας. 

Για  το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

ΜΑΡΙΟΛΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Η Μάσκα του Διαδικτύου

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.