Χόκεϊ

 Χόκεϊ

Το άθλημα του χόκεϋ έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και κατά τη γνώμη ορισμένων ιστορικών, είναι ο πατριάρχης όλων των αθλημάτων που παίζονται με κάποιο αντικείμενο, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ.

Σύμφωνα με παραστάσεις που έχουν βρεθεί, οι αρχαίοι Έλληνες έπαιζαν ένα ομαδικό άθλημα με την ονομασία κερητίζειν, χρησιμοποιώντας ως μπαστούνια κυρτά ραβδιά σε σχήμα κεράτων και ένα κυκλικό αντικείμενο ως μπάλα. Η ονομασία μάλιστα του αθλήματος προέρχεται από τη λέξη κέρας που σημαίνει κέρατο.

Ως άθλημα το χόκεϋ έχει πολλά σωματικά οφέλη. Βοηθάει στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. Προσφέρει ενδυνάμωση και βελτίωση του σώματος ενώ γίνεται σύμμαχος του καλού μεταβολισμού. Επιπλέον, βοηθάει στην αύξηση της συγκέντρωσης του παιδιού αλλά και της αυτοπεποίθηση, αφού αναπτύσσει τις ηγετικές ικανότητες, καθώς και την ικανότητα να βρίσκεται το παιδί σε μια ομάδα και να επικοινωνεί.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο | Δάσκαλος: Μάνος Μπαρμπαρής

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.