Μπάσκετ

 Μπάσκετ

Η καλαθοσφαίριση, ή το μπάσκετ όπως το αποκαλούμε πιο συχνά, είναι ένα ομαδικό άθλημα με πολλά θετικά στοιχεία τόσο για την σωματική διάπλαση των παιδιών, όσο και για την πνευματική ανάπτυξη, αλλά και την διαμόρφωση ήθους και χαρακτήρα. 

Βοηθά στη σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος ενός παιδιού, ενώ χαρίζει ταχύτητα, ευλυγισία και ισορροπία, γυμνάζοντας ισομερώς όλο το σώμα. Η τακτική προπόνηση βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και θωρακίζει την υγεία.

Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να πειθαρχούν σε κοινώς αποδεκτούς κανόνες. Στα ομαδικά αθλήματα, όπως το μπάσκετ, τα παιδιά τείνουν να αναπτύσσουν ένα επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ τους στο γήπεδο γεγονός που οδηγεί σε βαθύτερες φιλίες, ενώ η συνεργασία και η ευγενής άμιλλα για την επίτευξη ενός κοινού στόχου είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο διαπαιδαγώγησης.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο | Δάσκαλος: Μάνος Μπαρμπαρής

 

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.