Βιβλιοθήκη

 

 

 

«Η σχολική βιβλιοθήκη είναι βοήθημα όλων στη διδασκαλία και τη μάθηση. Προσφέρει πληροφορίες και ιδέες για επιτυχή συμμετοχή στη σημερινή κοινωνία της πληροφόρησης και της γνώσης. Εφοδιάζει τους μαθητές με δεξιότητες για τη δια βίου εκπαίδευση, αναπτύσσει τη φαντασία τους και τους προσφέρει τη δυνατότητα να ζήσουν ως υπεύθυνοι πολίτες».

School Library Manifesto. IFLA/UNESCO

Στο Σχολείο μας, με τη συμβολή παιδιών, δασκάλων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές και μαθήτριες να επιλέξουν για ανάγνωση μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού (άνω των 1.000) και ποικίλου περιεχομένου αξιόλογων βιβλίων.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά στο 2ο διάλειμμα 11:30 - 11:45 και οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων μπορούν να δανείζονται βιβλία τις ακόλουθες ημέρες:

 

  • Β' Τάξη  κάθε Δευτέρα
  • Γ' Τάξη   κάθε Τρίτη
  • Δ' Τάξη   κάθε Τετάρτη
  • Ε' Τάξη   κάθε Πέμπτη
  • ΣΤ' Τάξη κάθε Παρασκευή

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη μαζί με τους δασκάλους τους.

Ταυτόχρονα γίνονται συνεχείς προσπάθειες για εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας με νέο υλικό.

Η βιβλιοθήκη μας περιέχει πολλά και αξιόλογα βιβλία, χρειάζεται όμως και την δική σας συνδρομή για να εμπλουτιστεί. 

Πέρυσι με τη συνδρομή παιδιών, δασκάλων και του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων η βιβλιοθήκη μας εμπλουτίστηκε με πολλούς νέους τίτλους βιβλίων! Αν υπάρχουν κάποια βιβλία που δεν τα διαβάζετε ή απευθύνονται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας μπορείτε να τα δωρίσετε στη βιβλιοθήκη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στις υπεύθυνες δασκάλες της βιβλιοθήκης :

Ειρήνη Γεράρδη και Κατερίνα Μυτιληναίου.

 

 

 

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.